Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Központi porszívó felépítése

 A Központi Porszívó Rendszer felépítése

 

resize-of-telepites.jpg

A központi porszívó rendszer egy falba vagy padlóba süllyesztett speciális csőrendszerből, egy központi porszívó gépből, fali- vagy padlócsatlakozókból (elszívó dugaljak) és tisztítóeszközökből áll.

 

Mi a Központi Porszívók lényege?

 

A normál porszívók csak a por egy részét tüntetik el, azonban a szellőzőn keresztül bizonyos mennyiség visszajut a légtérbe, s így a felkavart por hamarosan újra lerakódik. A lakás, amelyben tartózkodunk, továbbra is poros - itt főzünk, itt végezzük egyéb tevékenységeinket, itt játszanak és alszanak gyermekeink. 
központi porszívó rendszer teljes mértékben kijuttatja a port és a szennyeződéseket a helyiségből, ráadásul jóval nagyobb szívóerővel bír, mint a hordozható porszívók, aminek köszönhetően ritkábban kell takarítani. A központi porszívók által nyújtott tisztításnál jobb és alaposabb megoldás nem létezik.

 

resize-of-bambino-fiore-verde-natura.jpg

 

Ha van olyan a családjában, aki ALLERGIÁS a pollenre vagy a porra, akkor ön pontosan tudja, milyen fárasztó feladat a rendszeres függönymosás, szőnyegtisztítás, matracporolás, stb. Központi porszívó segítségével ez a probléma is megoldható: a kárpitos bútorokat, lakástextileket is könnyedén tisztán tarthatja! A porszívók központi egységét célszerű a garázsban vagy valamilyen tárolóban elhelyezni, hogy ne keltsen zajt a lakótérben. Így Ön bármikor nyugodtan takaríthat, akár akkor is, amikor gyermekei épp alszanak. A központi porszívók élettartama rendkívül hosszú, több évtizedre (25-30 évre) tervezik őket, így a beruházás költsége többszörösen megtérül.

 

Mikor kerüljön sor a Központi Porszívó telepítésére?

 

telep.jpg

 

Központi porszívók kivitelezésének ideális időpontja az építkezés (lehetőség szerint a szerelőbeton elkészülése után), de természetesen központi porszívó a már kész épületeknél is beszerelhető , viszont ebben az esetben falvésés szükséges. 
A porszívók telepítése 2 fázisban történik: először a csőrendszer kerül kialakításra (az elektromos, vizes rendszerrel egy időben, az aljzatbeton lerakása előtt), majd a központi porszívó gép maga a már kész épületbe kerül beszerelésre azaz elég ekkor megvásárolni a tisztítókészletet és más tartozékokat. 

 

A Központi Porszívók telepítése szakembert igényel?

 

Az a legjobb, ha a központi porszívó telepítését tapasztalt szakember végzi, aki már szerelt ilyet vagy hasonló rendszereket. Persze magánszemély is elvégezheti a szerelést, azonban mindenképp érdemes kikérnie egy szakértő véleményét, és megvitatni vele a központi porszívó telepítésének esetleges, a helyszín adta nehézségeit. 

Hogyan működik a Központi Porszívó Rendszer?

 

 robbantott_kep.jpg

 

központi porszívó beindítása távolról történik, a bekapcsolásra több lehetőség is adott. A gép beindítható:

  • amikor a szívótömlőt az aljzatba helyezi,
  • a szívótömlőn lévő indítógombbal,
  • mikrokapcsolóval ellátott dugalj esetén, amikor azt kinyitja,
  • távirányítóval (amennyiben a dugaljakat elektromosan nem kötötték össze a központi porszívó géppel).

Mivel tudnak többet az Aertecnica Központi Porszívók a piacon lévő más porszívókhoz képest?

 

A legszembeötlőbb különbség egyéb porszívókhoz képest a stílusos, esztétikus kivitel, amely nem rontja a lakás berendezésének esztétikáját. Emellett, az Aertecnica porszívók belső tartalmukat és minőségüket tekintve is jelentősen különböznek más porszívóktól:

a "Softstart" indítórendszer a központi porszívó motorjának lassú indítását teszi lehetővé, aminek köszönhetően annak élettartama jelentősen megnő,

a porszívók fali csatlakozói biztonságvédelmi okokból 24V-tal működnek,

a nagy felületű, mosható poliészter szűrőbetét magas szintű szűrést biztosít, többször is használható, (más központi porszívók általában vászon zsákszűrővel kerülnek kivitelezésre, ami hamar eltömődik és pár alkalom után érezhetően csökkentik a készülék szívóerősségét)

az Aertecnica "Perfetto" porszívók kijelző panellel rendelkeznek, amelyeken nyomon követhető a gép pillanatnyi állapota és működőképessége (Aertecnica szabadalom),

az "Easy bag" porzsák egyetlen mozdulattal összehúzható és további piszkolás énlkül kidobható,

 

  A központi porszívókhoz egyedülállóan széles választékot biztosítunk a különféle tartozékokból:

 

 

ap245jpg--1-.jpgap220-225jpg.jpg

 

mindenféle formájú és több, mint 10 féle színű fali csatlakozók (fehér, vaj, fekete, bársonyvörös, pisztáciazöld, méregzöld, égszínkék, mélykék, faerezetes, metálszürke),

szívótömlők többféle hosszúságban (7 vagy 9 m-es) és többféle funkcióval indítógombos, nyomásszabályzós stb.),

folyadékleválasztók,

tisztítókészletek (általános- és ablaktisztító szett),

görgős tároló kocsi,

különleges kefék (parkettához, szőnyeghez, reluxához, billentyűzethez, ruhához, sőt állatokhoz is).

Az Aertecnica – sok más központi porszívó gyártóval ellentétben – nem csupán a berendezés motorját, a porszívógépet, de a csöveket, idomokat és szerelési anyagokat is gyártja, így a központi porszívó minden egyes eleme kiváló minőségű, gondosan megtervezett rendszer részét képezi.

Mi nemcsak egy berendezést ajánlunk önnek, hanem egészségesebb és kellemesebb környezetet minden napszakban.

 

Miért gazdaságosak a központi porszívók?

 

karb_tartas.jpg

 

központi porszívó gép energiaigénye megegyezik egy normál háztartási vasaló energiaigényével, azaz a hagyományos porszívók áramfogyasztásánál sokkal alacsonyabb. 
Az Aertecnica porszívók fenntartási költségei igen alacsonyak; a szűrő hosszú élettartamú, a porzsák pedig átlagosan 3-6 havonta telik meg. A takarítás és a karbantartás rövidebb időt igénylő, és ritkán végezendő folyamatok.

A gyártó minden szempontból megvizsgálta, hogy miképp tudja a legszínvonalasabb porszívókat megalkotni. Pl. amennyiben az Ön gépében elromlana a vezérlő panel, a megoldás még ebben az extrém esetben rendkívül egyszerű lenne: a központi porszívó panelje ugyanis kihúzható, és egyetlen mozdulattal behelyezhető az új panel, amellyel a porszívó máris működik!